Waarom volkoren zo gezond is… Brood is gemaakt van graan. Van Tarwe bijvoorbeeld. Ook spelt, haver, maïs, gerst, rogge of andere graansoorten. Daarin zitten waardevolle voedingstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels. Volkorenbrood is gemaakt van de héle graankorrel: dus van volkorenmeel, wat de zetmeelrijke kern, kiem en zemel van de graankorrel in hun natuurlijke verhouding bevat. Daarom is met volkorenbrood iets bijzonders aan de hand. Want de juiste voedingstoffen in de hele graankorrel hebben gezamenlijk gunstig effect op je gezondheid. Wat je ook doet, volkoren is altijd goed! Omdat in volkorenbrood de hele graankorrel verwerkt is, vormt het een efficiënt pakketje van veel belangrijke stoffen die we allemaal nodig hebben: Koolhydraten, eiwitten, vezels, mineralen en zogenaamde bioactieve stoffen. De gunstige effecten van volkorenproducten worden vooral toegeschreven aan de grote hoeveelheid en het type vezels. Deze dragen bij aan een goede darmverwerking en stoelgang, en helpen om je langer verzadigd te voelen. Meer gezondheidseffecten van volkoren Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat volkoren producten de kans op ziektes verkleinen. Hierbij gaat het vooral om volkorenproducten gemaakt van tarwe, haver, gerst en rogge. Slechts 3 sneetjes volkorenbrood per dag profiteert al van deze gezondheidsvoordelen: Goed tegen hart – vaatziekten / lager risico op darmkanker / lager risico diabetes type 2 voor meer info: www.broodnet.nl